fbpx

Canva Tips & Tricks

Canva

Canva is een geweldig programma om heel makkelijk jouw personal branding in te maken, of terwijl je huisstijl. Het is in Canva heel makkelijk om consistent je huisstijl door te voeren in je ontwerpen. Je kunt namelijk jouw eigen huisstijl kleuren en fonts opslaan. Heb je de betaalde versie, de Pro kun je meerdere huisstijl kleuren opslaan. Wat ontzettend handig is als je voor meerdere opdrachtgevers werkt en daar de huisstijl, social media voor bijhoudt. Hieronder staan Canva tips & tricks. Have fun

Canva tips & tricks

Op deze pagina staan allemaal canva tips. Hoe je dit programma het beste kunt gebruiken voor het maximale resultaat.

Geen pro account maar toch achtergrond verwijderen

Het mooie van Canva is dat je bij de pro versie je ontwerp met een transparante achtergrond kunt downloaden, maar wat nou als je niet de betaalde versie hebt, dan kan dat dus niet.

Dat klopt, maar ik heb wel een goede tip voor je om alsnog je ontwerp met een transparante achtergrond te krijgen. Mits je niet een heel moeilijk ontwerp hebt gemaakt uiteraard.

Haal je ontwerp gewoon door een programma op het internet genaamd: https://www.remove.bg/upload en remove your bacground.

veel plezier met deze tip

Diepte in je ontwerp, door schaduw toe te voegen

Hoe gaaf is dat, een schaduw in je ontwerp. Stel je hebt je profiel foto in je ontwerp gezet, maar je wil ook wel graag wat diepte erin. Dan is een schaduw onwijs gaaf toch. Dat kun je ook met Canva voor elkaar krijgen. 

– Maak een ontwerp, bijvoorbeeld een Instagram verhaal
– Upload je profiel foto (let op: het moet wel een foto zijn waar de achtergrond van verwijderd is, foto met transparante achtergrond)
– Klik op de foto, en dan op ‘afbeelding bewerken’
– Je scrolt omlaag, en ergens halverwege zie je staan ‘schaduw of dropshadow’
– Maak dan de keuze hoe je de schaduw wil hebben. 

Ik gebruik zelf  ‘slagschaduw of achtergrond’ 

Vooralsnog kan dat alleen bij fotos & geüploade png afbeeldingen te kunnen. Wil je vormen ook met een schaduw, typ dan gewoon ‘schaduw’ in, en je krijgt diverse leuke voorbeelden te zien die wellicht passen in je ontwerp.

 

Sneltoets T

Je bent lekker bezig in je ontwerp, en je wil weer een nieuw tekstvak gaan maken. Dan kun je natuurlijk heel moeilijk gaan doen, om aan de zijkant naar Tekst te gaan, vervolgens platte tekst toe te voegen en dan te gaan typen.

Maar je kunt ook de T intypen waar dan ook in je ontwerp, en in het midden van je ontwerp staat  ‘uw alineatekst’ even dubbelklikken en typen maar. 

T = tekstvak toevoegen

 

Sneltoets L

Ik gebruik vaak een lijn in mijn ontwerp. Om die snel in je ontwerp te krijgen typ je gewoon de L in.

Vervolgens kun je deze helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak. 

Klik op de lijn, en bovenaan kun je van een lijn een pijl maken, de dikte veranderen en zelfs de kleur. 

L = Lijn toevoegen

 

Open chat
Meer info?
Hallo, wat leuk dat je op mijn website bent beland, wat kan ik voor je betekenen?